- 22 Eki 2023
- 448
Milliyet yazarı Osman Şenher, Galatasaray'ın Bayern Münih ile oynadığı maçlara dair dikkat çekici değerlendirmelerde bulundu. İşte Şenher'in yazısı:
Galatasaray, Bayern Münih ile oynanan iki maçı da kaybetmiş olabiliriz, ancak bu takıma karşı gösterdiği mücadele ve cesaret beni mutlu etti. 75 bin taraftarın önünde Alman devine karşı bu kadar baskı yapmak kolay değil. Okan hoca, 'Ben de Bayern gibi büyük takımım' diyerek hep galibiyeti düşündü ve buna cesaret etti. Bu durum, bütün dünyanın saygısını kazanmasını sağladı.
Aradaki kalite farkı elbette var. Zaha, Kerem Aktürkoğlu, Ziyech, Icardi hazır olsalardı, inanın ki bu iki maçın en az birini kazanırdık. Ancak Okan Buruk'un yapabileceği fazla bir şey yoktu. Hakem Davies'i atmalıydı, fakat korktu. Icardi'nin kaçırdığı pozisyon gol olsa, belki de skor farklı olurdu. Zaha ve Kerem iyi niyetli mücadele ediyorlar, ancak daha etkili olmaları gerekiyor.
Bayern Münih ve Manchester United maçları zorlu geçecek. Ancak futbolcuların ellerinden gelenin en iyisini yaparak savaşmaları ve hatalardan kaçınmaları önemli. Nelsson'un hatalı pası gibi küçük detaylar, maçların sonucunu etkileyebilir. Nelsson'un psikolojisi bozuk gibi görünüyor, Okan hoca bundan sonraki kararlarını dikkatlice vermelidir.
Galatasaray'ın hedefi belli: Manchester United maçını kazanmak. Bayern Münih'in Kopenhag'ı yendiği bir senaryoda, son maçta Danimarka ekibiyle berabere kalmak bile bize ikinci tura çıkma şansı verebilir. Ancak Zaha ve Ziyech gibi oyuncuların performanslarını artırmaları gerekiyor, özellikle defansif katkıları önemli.
Hiç tedirgin olmadığımı söylemeliyim. Okan Buruk ve futbolculara güveniyorum. Yeter ki hatalardan kaçınsınlar. Nelsson'un hatalarını telafi edebilmesi için bir düşünme sürecine ihtiyaç var. Bundan sonraki maçlarda Nelsson'u oyuna sokmak için dikkatli olunmalı.