Tarihe Geçen Başarı: Tuğba Danışmaz

• Konbuyu başlatan StaruM
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 0
  • Görüntüleme : 41
StaruM Çevrimdışı

StaruM

Süper Moderatör
Süper Moderatör
22 Eki 2023
427
Milli sporcu Tuğba Danışmaz, 2023 Avrupa Salon Şampiyonası'nda kazandığı altın madalya ve 2024 Avrupa Şampiyonası'ndaki gümüş madalya ile Türk spor tarihine adını altın harflerle yazdırdı. Bu başarılarıyla, ilk Türk sporcu olarak tarihe geçti!

Sakatlık Süreci ve İyileşme​

Tuğba, yaşadığı sakatlık sonrası zor bir süreçten geçti. "Sakatlığım mart ayında başladı. Roma'ya gittiğimde de bu ağrılarım vardı," diyor. Antrenman yapmadan olimpiyatlara gitmenin getirdiği zorlukları anlatırken, "Güzel de hazırlanmıştık. Ama finale kalamadım," şeklinde içten bir itirafta bulunuyor.

Gelecek Hedefleri​

Tuğba, Avrupa Salon Şampiyonası ve Dünya Şampiyonası için büyük bir heyecan taşıyor. "Sağlık her şeyden önemli," diyor ama aynı zamanda Los Angeles 2028 Olimpiyat Oyunları

Genç Sporculara Tavsiyeler

Alttan gelen sporculara da önemli tavsiyelerde bulunan Danışmaz, "Çevreden uzak kalmak en doğrusu," diyor. Hedef odaklı olmanın önemini vurgularken, "Bu bir iş. Sporu ne kadar iş olarak görürsen o kadar başarılı olursun," diyerek genç sporculara ilham veriyor.

İlk Türk Kadın Atlama Başarısı

"Bu ülkede 14 metre atlayarak en zoru ben başardım. Arkadan geleceklerin önünü açtım," diyerek, kendisinden sonra gelecek sporculara bir mesaj veriyor. "Şimdi onlar da benim rekorlarımı kırmayı hedeflesinler," diyerek, Türk atletizminin geleceği için umut dolu bir mesaj bırakıyor.

Geri